Skip to main content
Volg ons ook op:

Veelgestelde vragen

Hoe overtuigt u uw gemeente om voor Gepp te kiezen?

Wilt u dat uw gemeente kiest voor Gepp? Een gezamenlijke aanpak werkt vaak het best. Zoek contact met andere hondenbezitters in uw buurt, bijvoorbeeld via social media of app-groepen. Zo kunt u samen duidelijke wensen formuleren, zoals goede afvalbakken en een veilige plek waar honden kunnen loslopen. Gepp adviseert en helpt u graag om uw gemeente te overtuigen van de voordelen.

Kan ons dorp, onze wijk of buurt ook een Gepp aanschaffen?
Zeker! Vaak verloopt de aanschaf via de gemeente, omdat het budget voor hondenpoepbakken onderdeel is van het gemeentebudget. Steeds vaker worden deze voorzieningen (deels) gefinancierd vanuit wijk- of dorpsbudgetten. Wilt u hierover advies? Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag verder.
Hoe zorgt u ervoor dat er een Gepp in uw nieuwbouwwijk komt?
Als uw wijk nog in ontwikkeling is, is dit hét moment om een Gepp te regelen. Dit is ook het moment om te overwegen of er ruimte moet komen voor een hondenlosloopgebied of speelweide. We helpen u bij Gepp graag verder met advies over het hondentoilet en andere voorzieningen in uw nieuwbouwwijk.
Wat zijn de kosten voor het legen van een Gepp?
De kosten voor het legen van een Gepp worden vaak opgesplitst in twee delen: het legen zelf en het afvoeren van de hondenpoep. Een kolkenzuiger of vacuümzuiger leegt de Gepp in ongeveer drie minuten. Gemeenten spreken meestal een uurprijs of dagtarief af. In sommige gevallen wordt er per Gepp betaald. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie.
Legingspartner
Sinds 2020 werken wij samen met Van der Valk en De Groot voor het legen van de Gepp. Met hun moderne apparatuur worden de Gepp’s snel en efficiënt geleegd. Wij adviseren om het legen door deze partijen te laten doen. In combinatie met ons “Gepp Service Platform” is de gemeente verzekerd van de efficiëntste afvoer en verwerking van de hondenpoep.
Wat wordt er bedoeld met het bewerken van hondenpoep?
De hondenpoep wordt in een speciale container of betonnen bak verzameld, waarin het water kan weglopen door middel van een afwateringsysteem. Dit vermindert het gewicht van de hondenpoep. Vervolgens wordt de hondenpoep behandeld met bacteriën die helpen om het materiaal af te breken. Dit proces vermindert niet alleen de geur, maar ook het gewicht. Het overgebleven materiaal wordt na enige tijd afgevoerd. Deze aanpak helpt de gemeente kosten te besparen door het verminderen van afvalvolume en verwerkingstijd.
Is een Gepp niet veel te duur?
De Gepp lijkt duur, maar het is een luxe hondenpoepbak. Wanneer u de totale kosten, inclusief onderhoud, legen en storten meerekent, is de Gepp op lange termijn het goedkoopste systeem. Hondenbezitters maken er veel gebruik van en de Gepp wordt altijd gewaardeerd in de omgeving.
Zijn er financieringsmogelijkheden voor de Gepp?
Ja, die zijn er zeker. Het is mogelijk om een full-service contract met ons af te sluiten. Wij leveren de systemen en kiezen samen met de buurt de ideale locaties. Daarnaast verzorgen we de voorlichting en regelen we het legen en afvoeren van de hondenpoep. Ook voeren we jaarlijks een inspectieronde uit en geven we advies op beleidsniveau. Bovendien maken we gebruik van ons zelfontwikkelde Gepp Service Platform.
Kan de Gepp op het riool worden aangesloten?
Ja, dat is mogelijk. Dankzij een fijnmazig filter in de ondergrondse put komen er geen zakjes in het riool. Regenwater spoelt door de Gepp en neemt een deel van de hondenpoep mee. Zo blijven er geen ongewenste resten in het riool achter.
Van welk materiaal is de Gepp gemaakt?
De ondergrondse put is van duurzaam beton, terwijl het bovenstuk van de Gepp gemaakt is van hoogwaardig RVS (316). Sommige Gepp’s staan al zo’n 20 jaar en zien er nog steeds als nieuw uit. Met hogedrukreiniging, zorgen wij ervoor dat ze in uitstekende staat blijven.
Wat zijn de afmetingen en het gewicht van de ondergrondse put?
De betonnen XL-put heeft een formaat van 1,00 m x 1,00 mx 1,30 m. Het totale gewicht is ongeveer 1.300 kilogram. Zowel de put als het deksel zijn uitgerust met twee hijsankers.
Komen de zakjes dan niet in het riool terecht?
Nee, door het fijnmazige filter in de put komt er geen afval in het riool terecht. Het is ook niet de bedoeling om zakjes in de straatputten te gooien. In veel nieuwbouwwijken zijn deze putten namelijk aangesloten op het schoonwaterriool, waar geen hondenpoep in mag komen. Dit kan verstoppingen en stank veroorzaken. Daarom is het belangrijk om de poep op de juiste manier af te voeren.
Hoe voorkomt de Gepp nare geurtjes?
De Gepp heeft een slimme constructie die nare geurtjes voorkomt. Dankzij het taps toelopende betonnen deksel en het ingenieuze ontwerp komt er bijna geen geur vrij. Wanneer het voetpedaal wordt ingedrukt, wordt de deksel geopend. Tegelijkertijd sluit de achterkant met een speciale klep. Hierdoor blijft de Gepp goed afgesloten en komen er geen geurtjes naar buiten.
Is het gebruik van plastic zakjes toegestaan?
Veel mensen gebruiken plastic zakjes om hondenpoep op te ruimen, maar vanwege het Europese verbod op single-use plastics zouden deze zakjes eigenlijk niet meer gebruikt mogen worden. Wij bieden biologisch afbreekbare zakjes aan die na verloop van tijd volledig oplossen, zonder restanten. In de Gepp is de temperatuur echter vaak te laag voor een snelle afbraak, waardoor het proces op dit moment langer duurt. Wel werken we op dit moment aan zakjes die sneller kunnen afbreken – hierover later meer!
Hoe werkt het doorspoelen van de Gepp?
Regenwater valt op de straat en stroomt via de straatkolken naar de betonnen bak van de Gepp. Onder de grond leidt een aftakking het water naar de Gepp, waar het door de bak circuleert. Het water verlaat de bak via een filter en komt vervolgens in het riool terecht, waarbij een deel van de hondenpoep wordt meegevoerd.
Wat is het voordeel van de ‘natte Gepp’ (aangesloten op het riool)?

De natte Gepp maakt gebruik van regenwater dat de bak doorspoelt. Dit zorgt ervoor dat een deel van de hondenpoep wordt weggespoeld en afgevoerd naar het riool. Hierdoor hoeft de Gepp minder vaak geleegd te worden.

In tegenstelling tot de natte versie, worden er bij de traditionele Gepp vaak plastic zakjes gebruikt die niet afbreken. Dit leidt tot de ophoping van zakjes in de put, waardoor de traditionele Gepp vaker geleegd moet worden. Met de natte Gepp wordt dit probleem minder, wat zorgt voor minder onderhoud en een efficiënter systeem.

Hoe vaak moet een Gepp-systeem geleegd worden?
Hoe vaak de Gepp geleegd moet worden, hangt af van de grootte van de put en de locatie. Een Gepp op een drukke plek, zoals langs een wandelroute of hondenlosloopveld, wordt meestal drie keer per jaar geleegd. Op andere, minder drukke locaties is dat ongeveer één of twee keer per jaar.
Wat is het Gepp Service Platform?

Het Gepp Service Platform is een meldingssysteem dat ervoor zorgt dat iedereen in de buurt eenvoudig problemen met de Gepp kan melden. Hondenbezitters kunnen via een QR-code op een informatiebord of zakjes dispenser toegang krijgen tot het online platform. Daar kunnen ze aangeven of de Gepp vol is, of er iets mis is met het systeem of de omgeving van de Gepp. Ook kunnen hier zakjes besteld worden.

De QR-code kan ook gebruikt worden door chauffeurs die de Gepp legen om informatie over de Gepp achter te laten. Mensen beoordelen dit systeem met een 8!